Mijn meisje met de parel

Scroll down to translate

Wie kent dit beroemde schilderij van Johannes Vermeer niet! Het meisje met de parel woont in het Mauritshuis in Den Haag, maar ze gaat tijdelijk logeren in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Mauritshuis bedacht een ‘open call’ zodat haar plekje niet leeg zal zijn tijdens haar afwezigheid! 

Dit is mijn inzending voor de open call van het Mauritshuis.

Tekst gaat verder onder de foto

In de periode van februari tot juni 2023 zullen een aantal van de inzendingen in een digitale lijst in de beroemde zaal 15 van het Mauritshuis te zien zijn. Zou toch geweldig zijn als mijn meisje met de parel daar tussen zit.

https://www.mauritshuis.nl/mygirlwithapearl/

Vroeger en nu, hand in hand

Ik wilde mijn ‘meisje met de parel’ op mijn Samsung frame TV als kunstwerk, maar deze heeft een heel andere schermverhouding. Toen ik het ging aanpassen ontstond dit idee. Ik vind het super tof geworden en nu hangt dit schilderij (dat stiekem mijn tv is) bij mij thuis aan de muur.


Meer leuke meisjes/jongens met de parel maar dan anders!


Ga naar de online galerie voor meer mooie portretten