Hoe voeg je een cover icoontje toe aan je Hoogtepunten

Klik op afbeelding voor meer voorbeelden

(scroll down to translate)

Allereerst, wat zijn Instagram Hoogtepunten?
Instagram Hoogtepunten zijn groepen met foto’s/filmpjes uit je Stories. Wanneer je een Story post kan je deze opslaan in een Hoogtepunt. Ook kun je Stories uit je archief in bestaande Hoogtepunten zetten of hier een nieuw Hoogtepunt mee maken.

Een Instagram Hoogtepunt is dus eigenlijk een mapje met een verzameling van verschillende Stories. Elk mapje/Hoogtepunt kan je zelf een naam en omslag foto (cover) geven. Standaard krijgt de map de naam “hoogtepunten” en de eerste afbeelding wordt automatisch de cover. Je kan ook een andere storie kiezen als omslag. Maar je kan ook een eigen afbeelding kiezen zoals bijvoorbeeld deze icoontjes. Een icoon moet vierkant zijn, Instagram maakt hem zelf rond voor je.

Hoe voeg je hoogtepunten toe aan je instagram?
Er zijn verschillende manieren om Hoogtepunten te maken en om daar beelden aan toe te voegen. Hoe je dat doet is afhankelijk van of je Stories nog actief zijn (dus korter dan 24 uur geleden zijn geplaatst) of dat ze al zijn opgeslagen in je archief.

Hoogtepunten opslaan vanuit je actieve Stories
Als je je eigen actieve Stories bekijkt (door op je profielfoto te tikken) kan je bij het beeld dat je wil opslaan door op het hartje met ‘Uitlichten’ rechts onder te tikken.
Als je nog geen Hoogtepunten hebt dan moet je er vervolgens eerst een aanmaken. Bedenk een onderwerp waar je vaker iets over op wil slaan en geef het een naam. Klik op ‘Toevoegen’ en klaar ben je.
Als je al wel eerder Highlights hebt opgeslagen selecteer je simpelweg onder welk Hoogtepunt je het beeld op wil slaan. Klik op ‘Toevoegen’, en klaar!

Een nieuw Hoogtepunt aanmaken vanuit je archief
Ga naar je profiel en tik je op de drie lijntjes rechts boven, selecteert Archief.
Als je in je archief bent tik je op de drie puntjes rechts boven, kies vervolgens ‘Hoogtepunt maken’. Selecteer de beelden die je een nieuw Hoogtepunt op wil slaan.
Tik op ‘Volgende’. Geef dit Hoogtepunt een naam en kies ‘Toevoegen’!

Stories uit je archief toevoegen aan een bestaand Hoogtepunt
Als je rechtsreeks uit je archief Stories wil opslaan in een Hoogtepunt kan dit alleen als je een nieuw Hoogtepunt aanmaakt. Maar wat als je Stories uit je archief op wil slaan in een bestaand Hoogtepunt? Dat doe je zo:
Houd je vinger op een Hoogtepunt waar je Stories uit je archief aan toe wil voegen.Kies ‘Hoogtepunt bewerken’.Tik op ‘Archief’ en selecteer de Stories die je toe wil voegen en tik op ‘Klaar’.

Hoe voeg je een omslag/cover toe aan je Hoogtepunt ?

De omslag/cover van een Hoogtepunt is het beeld dat in het bolletje onder je bio tekst staat. Instagram kiest zelf een foto die je in een hoogtepunt zet uit als omslag. Maar je kan hier ook zelf een afbeelding voor uitzoeken.

Als je al een Hoogtepunt hebt gemaakt en later een cover wil toevoegen hou je je vinger op het desbetreffende Hoogtepunt.
Dan kies je ‘Hoogtepunt bewerken’ uit het keuzemenu dat verschijnt. Daarna tik je op ‘omslag bewerken’. Onderaan staan nu de beelden die je al in dat Hoogtepunt hebt staan. Links daarvan zie je een afbeelding icoontje, als je daar op tikt kom je bij de galerij met foto’s van je telefoon.

Bron tekst: ninavoordes.nl

Ga naar blog over dit item