Reflectie portretten

(scroll down to translate)

Nieuw portret idee

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te bedenken zodat je straks een uniek portret aan de muur hebt. Zo heb ik bedacht om met reflecties te gaan werken. De drie voorbeelden hieronder zijn met reflecties in water maar andere ideeën kunnen ook, denk bijvoorbeeld aan een spiegelbeeld in een spiegel.

Het idee ontstond door de houding van dit hondje. Hij ligt plat op de grond met zijn kop. Als ik alleen zijn koppie zou gebruiken (wat ik normaal doe) dan is dat een vreemd gezicht op het portret. Ik bedacht om hem te spiegelen en een water effect te geven. Door de waterlelie erbij te doen geeft het nog meer het idee dat het water is. Dit kan ook een ander voorwerp zijn zoals bij afbeelding 3 een bootje. Maar zijn of haar favoriete speeltje kan natuurlijk ook heel leuk zijn en maakt het portret dan nog persoonlijker.

Gaandeweg dat ik ermee bezig was kwam ik op het idee om de weerspiegeling te veranderen in een foto van toen hij nog een puppy was. Zie afbeelding 2. Now&Then

En wil je geen standaard portret van je beste maatje met je kindje (of iemand anders) dan kan dat ook zoals je kan zien in afbeelding 3.

Welke vind jij het leukst?

Ga naar de Reflectie Portretten galerie

*De foto’s die ik gebruikt heb voor deze portretten komen van Pixabay.com. Een geweldige website met heel veel mooie leuke en grappige foto’s die je vrij mag gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s