Banner op instagram

Scroll down to translate

Ik maakte deze banner voor lulu_labra_doodle

Je hebt het vast wel gezien op instagram, de vastgepinde panorama grid bovenaan een profiel op instagram. Dit zijn 3 apart geplaatste foto’s die samen één panorama foto (banner) vormen. Ook wel instagrid genoemd.

👈Panorama banner op instagram lulu_labra_doodle

Omdat je op instagram geen panorama foto (=lange smalle foto van meestal een landschap) kan plaatsen, heeft iemand bedacht om de foto in 3 gelijke vierkanten te knippen en die vervolgens apart na elkaar te posten. Geweldig leuk idee! De volgorde van plaatsen is wel belangrijk anders klopt de foto niet.

Volgorde van plaatsen

De afbeelding moet wel deelbaar zijn door 3 vierkanten. (2400×800)

Het nadeel is wel dat als je dan weer een nieuwe foto plaatst, deze 3 foto’s niet meer naast elkaar staan. Tenzij je er dan weer 3 plaatst. 😉 Sinds kort kan je op instagram nu ook 3 foto’s vastzetten (vastpinnen), deze komen dan bovenaan op je profiel vast te staan. Deze blijven daar staan ook al post je een nieuwe foto. Super leuk dus om als banner van je pagina te gebruiken.

Er zijn handige apps om je foto’s automatisch te snijden in 3, 6 of zelfs een grid van 9 foto’s. Ze worden in een apart mapje op je telefoon of tablet in volgorde van plaatsen opgeslagen. En de nummers worden ook weergegeven in de bestandsnaam. Handig!

Ik gebruikte deze app voor mijn grid: GridMakerForInstagram

Hashtags op instagram: #instagrids #gridpost #triptychpost #pinpost📍#banner #bannerpost #triptychpanorama #panoramagridpost #bannergrid #bannerpic #mosaicfeed #puzzlefeeds

Hulp nodig of wil je dat ik een leuke banner voor je maak?… Kom maar op met je idee! Ik maak hem voor je zoals jij wilt voor 15 euro

Banners of profielfoto’s voor andere doeleinden kan je natuurlijk ook bij mij bestellen ツ

Facebook banner

Tot banners! Lieve groet, Dayenne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s